Project ”Zie je mij?” over jongeren tijdens de lockdown

Jongeren doorlopen een op kunst gebasseerd onderzoek over hun ervaringen in tijden van de coronapandemie. Het resultaat van dit onderzoek is in drie producten vertoond.

Jongeren aan het woord:

Wat zeggen anderen over dit project:

“Via de film en de expositie hebben de jongeren zelf laten zien hoe zij de coronatijd ervaren. Vaak denken volwassenen wel te weten over hoe het met de jeugd gaat, maar het is indrukwekkend om te zien hoe de jongeren zelf betekenis aan deze moeilijke tijd geven. Het zijn heel mooi en treffende documenten geworden.” (Burgemeester Bunnik: Ruud van Bennekom)

“Het was bijzonder, indrukwekkend en prachtig om mee te maken. Het liedje klonk de hele terugweg in m’n auto! Het is een echte eye opener hoe jullie dit hebben aangepakt. Heel inspirerend!” (Marielle Verseveld, Procesbegeleider Collectieve Aanpak Lokalis)

“Wat een geweldig project over jongeren tijdens de corona periode.
Een onderzoek met de resultaten vertaald in kunst: film, foto en muziek. Ontzettend krachtig en ontroerend. Spel, muziek en creativiteit opent deuren die anders misschien wel gesloten blijven.” (Maartje van Noppen, leerkracht basisonderwijs)

Wat zeggen de deelnemende jongeren uit het project:

“Het is tof omdat met een hele grote groep kinderen/jongvolwassenen een film te maken waarin je goed kan inleven, omdat je het zelf hebt meegemaakt, het zijn onze eigen verhalen(Siebe, 13 jaar)

“ ik vond het erg leuk dat we met elkaar iets kunnen maken waar uiteindelijk iets moois uitkomt met een mooie betekenis(Demi, 14 Jaar)

“…al tijdens de eerste bijeenkomst kwam ik er achter dat het nog mooier is….. Je mag je mening geven en die mening wordt gehoord. Écht gehoord” (Sofie, 19 jaar)